Українців просять зменшити споживання електроенергії

Поділитися новиною

В енергосистемі України знизився доступний обсяг потужності та резервів.

Про це повідомили в «Укренерго» сьогодні, 16 травня.

Нічна масована атаки росіян не завдали нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі. Проте у прифронтових областях через ворожі обстріли вчора пошкодили одну з магістральних ліній електропередачі, що видає потужності електростанції на сході країни. Наразі ремонтні бригади відновлюють її роботу.
Доступний обсяг потужності та резервів знизився через такі причини:

  • зупинили на ремонт енергоблоки електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж осені-весни;
  • триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою. 

Щоб допомогти енергосистемі стабільно працювати потрібно зменшити своє споживання з 19:00 до 22:00. Варто не вмикати електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі й кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні й посудомийні машини. Це необхідно для стабільної роботи нашої енергосистеми.

Нагадаємо, наразі імпорт електроенергії в Україну не відбувається. Експорт триває в Польщу та Молдову лише в ті години доби, коли в енергосистемі є надлишок потужності і українські споживачі забезпечені енергоживленням. Але існуючі технології не дозволяють зберігати великі обсяги електроенергії довгий час.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...