У Міноборони анонсували зміни у роботі військово-лікарської комісії

Поділитися новиною

Проходження військово-лікарської комісії стане швидшим та зручнішим.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони України.

Зокрема, удосконалення процесу проходження військово-лікарської комісії передбачає:

  • збільшення мережі ВЛК за рахунок їх додаткового розгортання в цивільних закладах охорони здоров’я;
  • окреме фінансування оплати послуг медичних працівників, яких залучено до проведення медоглядів з метою оцінки ступеня придатності до військової служби;
  • впровадження е-черги запису на ВЛК, електронний документообіг між військовими частинами, ТЦК СП та закладами охорони здоров’я;
  • залучення закладів охорони здоров’я із системи Міноборони до роботи з ЕСОЗ. Заклади охорони здоров’я із системи Міноборони матимуть доступ до анамнезу людини, зокрема в електронній медичній картці;
  • запровадження сучасних підходів до обслуговування під час проходження ВЛК (доступний і зручний сервіс);
  • здійснення інформаційної підтримки (гаряча лінія) та впровадження інформаційних продуктів, які допоможуть військовослужбовцям отримати допомогу.

У Міноборони наголосили, що зміни будуть поступовими, адже процес передбачає внесення змін до низки нормативно-правових актів, технічних розробок і тестувань ресурсів.

Про результати роботи робочої групи можна буде дізнатися з офіційних майданчиків Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

«Підвищення рівня медичного забезпечення та обслуговування під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) — пріоритетне завдання Медичних сил Збройних Сил України та Уряду України.

Над цим працює робоча група, до якої входять підрозділи Збройних Сил України, Міністерства оборони України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства у справах ветеранів України, Міністерства цифрової трансформації України та ГО «Принцип», — нагадали в оборонному відомстві.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...