Гадяцький суд ухвалив клопотання слідчого щодо тримання під вартою чоловіка, який вбив матір та побив батька

Поділитися новиною

Слідча суддя Гадяцького районного суду, 6 квітня розглянула у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого у кримінальному провадженні про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного, уродженця м. Іловайськ, Донецької області, громадянина України, освіта середня, не одружений, інвалід 2 групи, раніше не судимий, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.121 КК України.

Як стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, 28 березня цього року, обвинувачений, перебував у приміщенні спільно зі своїми батьками за місцем проживання. Цього ж дня, обвинувачений зайшов до кімнати будинку, де на ліжку лежали його батьки, після чого, стягнув їх на підлогу. Коли жінка лежала на підлозі, підозрюваний наніс їй декілька ударів руками по тілу, після чого взявши до рук дерев`яну палицю-тростину, яка знаходилася у цій же кімнаті будинку, умисно наніс не менше 2-х сильних ударів дерев`яною палицею-тростиною по голові.

Від вказаних протиправних дій обвинуваченого, потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому склепіння черепу та крововиливів під оболонки головного мозку, які кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження. 

Після отримання тілесних ушкоджень, з 28.03.2023 по 31.03.2023 жінка перебувала у приміщенні будинку за місцем свого проживання. Вранці 31.03.2023, потерпіла вийшла з приміщення будинку на подвір`я домоволодіння, де того ж дня, відповідно до лікарського свідоцтва про смерть, померла від отриманихнапередодні травм. 

Досудовим слідством дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.2 ст.121 КК України, як умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання слідчого, просив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів з урахуванням ризиків визначених у клопотанні.

Підозрюваний в судовому засіданні не підтвердив свою причетність до описаних вище подій, вказав, що мати та батько живі і знаходяться вдома. 

Адвокат просив відмовити у задоволенні даного клопотання, оскільки на даний час не проведена експертиза, яка б підтвердила чи спростувала осудність підозрюваного, тому не можливо стверджувати про наявність умисних дій та вчинення ним умисного злочину. 

2 квітня чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.121 та ч.1 ст.122 КК України.

В ході судового розгляду встановлено наявність ризиків, передбачених у п.1, п.3 та п.5 ч.1 ст. 177 КПК України, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування або суду, оскільки не має у власності нерухомого майна, при цьому чоловік усвідомлює можливе позбавлення волі за вчинений злочин, оскільки він розуміє, що у разі доведення його вини у вчиненні даного злочину йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років. 

Також на даний час також здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.122 КК України, за фактом спричиненням тілесних ушкоджень підозрюваним своєму батькові. Наразі справи об`єднані постановою прокурора. 

Підозрюваний з 1 квітня по теперішній час перебуває на лікуванні в КП «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Полтавської обласної ради» у  м. Полтава.

Керуючись ст. 176177178193194196197309310 КПК України, слідча суддя ухвалила клопотання слідчого у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.121 та ч.1 ст.122 КК України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного та задовольнити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. 

Строк дії ухвали закінчується 4 червня 2023 року о 15:30.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...