«Я що, лише заради вашої газети хтозна куди йтиму?”

Поділитися новиною

Реформування «Укрпошти» почалося з 2016 року. Компанію обіцяли зробити сучасною та прибутковою із збереженням її «соціальних послуг» – головне доставки пенсій в села. Впровадили пересувні відділення, які повинні були мати лише переваги для клієнтів: непотрібно нікуди йти, машина приїде до будинку та привезе і пенсію, і листи, і періодику. Навантаження на відділення планували розраховувати таким чином, щоб уникати черг, а в тих населених пунктах, де будуть створюватись черги та недостача часу для надання поштових послуг – буде збільшено час роботи, або навіть, задіяний додатковий листоноша.
Обіцяли комфорт і сучасність, але по факту цього немає. До редакції знову надійшло кілька скарг:

«На обслуговування нашого села, пересувному поштовому відділенню відведено всього годину. Та цього часу дуже мало. Зрозумійте – працівники, які приїздять, не знають людей, місцевості. Вони просто не встигають обійти все село. Тому, коли приїздить автомобіль, ми змушені сходитись до нього. Але ж у грома-
ді є й такі мешканці, які фізично не можуть дійти до поштового авто. Тоді, що робити їм? Обіцяли, що машина зупинятиметься біля кожної садиби, куди є газета, пенсія чи посилка. А насправді листонош скоротили, пенсію не носять, а забрати з машини не кожен може», – розповідає мешканка Сергіївки.

Подібні проблеми існують і в інших селах колишнього Гадяцького району. Тому, щоб отримувати справді свіжу пресу, передплатники змушені допомагати один одному – періодичні видання забирають па-
кетом, на весь куток, і тоді передають один одному. До речі, працівники пересувних відділень уже дізнались про таку зручну «функцію» і, не соромлячись, перекладають свої обов’язки на плечі населення.
У Гадячі, до речі, також передплатники не завжди вчасно отримують пресу. А все тому, що листоноші лінуються йти у той чи інший мікрорайон:
«Я що, лише заради вашої газети хтозна куди йтиму? Буде на вашій вулиці пенсія, чи декілька газет назбирається, тоді й принесу», – так відповідають листоноші незадоволеним передплатникам.
У той же час, пенсійний фонд України справно сплачує за доставку пенсій «Укрпошті», а це мільйони. Та й населення, під час оформлення передпла-
ти видання, платить за його АДРЕСНУ доставку. Але «Укрпошта» цю сплачену функцію фактично ігнорує.
Тому, ми звертаємось до керівництва «Укрпошти» із проханням переглянути часові проміжки обслуговування населення пересувними відділеннями, навести лад і нарешті припинити знущатися над людьми.
А ще, хочеться нагадати органам місцевого самоврядування – якщо у вашій громаді є подібна проблема із доставкою пенсій чи періодики, то може варто допомогти і організувати підвезення листоноші? Бо в нас же все для людей!
“БМ”

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...