У закладах освіти Гадяцької громади припинили опалення

Поділитися новиною

Роз’яснення щодо ситуації з теплопостачанням у закладах освіти оприлюднили на сторінці Гадяцької міської ради у Фейсбук .

Постачання природного газу для теплопостачальних підприємств в опалювальному сезоні 2022/2023 роках здійснювалось на підставі Постанови КМУ №812 від 19 липня 2022 року «Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам».

Однак, мусимо зазначити, що пільгові об’єми та ціна газу для населення і бюджетних установ передбачені лише до 31 березня 2023 року включно.

На даний момент середня ціна на газ для бюджетних установ – 29610,48 грн. Розрахункова потреба в коштах для закладів освіти громади на квітень склала б 1 097,2 тис. грн., у той час, як фактична вартість спожитого газу за цінами ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за березень склала 635,6 тис. грн.

У зв’язку з високою ціною на придбання природного газу, відділ освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради на підставі аналізу ринку цін, який вивчається напередодні проведення процедури закупівлі на період з 1 квітня, прийняв рішення про припинення опалення в закладах, де опалення здійснюється через газові котельні. Для підтримання температурного режиму, заклади, в яких відсутнє опалення, забезпечено електричними обігрівачами.

Що стосується об’єктів житлового фонду – багатоквартирних будинків, які мають централізоване опалення, то опалювальний сезон для них продовжуватиметься орієнтовно до 15 квітня за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох днів не перевищуватиме восьми градусів тепла.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...