Полтавську ОВА підозрюють у розкраданні гуманітарної допомоги

Поділитися новиною

Державний аудит встановив порушення обласної військової адміністрації, що вказують на розкрадання гуманітарної допомоги.

Про це стало відомо з проміжного звіту Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що перевіряла використання гуманітарної та іншої допомоги за цільовим призначенням.

За висновком державного аудиту №201620-22/8 від 20 жовтня 2022 року, у діяльності Полтавської ОВА виявили порушення Бюджетного кодексу. Відомо, що з 24 лютого до 31 серпня 2022 року обласна адміністрація не вела бухгалтерський облік та не складала звіти з отримання, розподілу та видачі гуманітарної допомоги. Аудит встановив, що через це її вартість занизили на майже 90 млн грн.

Тимчасова слідча комісія розглядає це як дії, спрямовані на розкрадання гуманітарної допомоги в особливо великих розмірах. З цього приводу народні депутати зверталися до правоохоронців.

Також відомо, що до 19 грудня 2022 року Полтавська ОВА не проводила засідань гуманітарного штабу, щоб розв’язати питання обліку та розподілу гумдопомоги. Протоколи та рішення щодо цього відсутні.

Склад робочої групи з розподілу гуманітарної допомоги затвердили 19 грудня та водночас ліквідували штаб з питань її надання населенню. Функцію її отримання, розподілу й видачі передали до Полтавського обласного центру соціальних служб.

Зміст

Фото зі фейсбук-сторінки Сергія Козира, голови Тимчасової Слідчої Комісії

LIVE OFFLINE
track image
Loading...