СБУ викрила посадовців Полтавської міської ради на мільйонних збитках, завданих бюджету

Поділитися новиною

Служба безпеки України викрила посадовців Полтавської міськради на розкраданні бюджетних грошей. Ці кошти були виділені на благоустрій вулиць обласного центру. За попередніми оцінками, сума збитків становить близько 4 мільйонів гривень.

За даними слідства, керівництво Управління ЖКГ Полтавської міськради уклало договори з харківською компанією. Відповідно до угод фірма зобов’язувалась виконувати роботи з благоустрою міських вулиць, скверів та паркових зон. Проте, було встановлено, що вартість робіт була завищена, а вони виконувалися не в повному обсязі. До актів виконаних робіт, в рамках договору укладеного влітку минулого року, вносилися недостовірні відомості щодо спецтехніки і автотранспорту, який не задіювався.

Під час обшуків на робочих місцях та у помешканнях фігурантів правоохоронці виявили бухгалтерську документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Як стало відомо згодом, одному з фігурантів повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. Ним виявився заступник начальника управління ЖКГ Полтавської міськради Ігор Скорик. Прийняте рішення про його звільнення.
Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам протиправної схеми.

Управління СБУ у Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...