Куди подінуть дерево, спиляне на гадяцькому пляжі?

Поділитися новиною

На роботу МКП «Комунсервіс» у всі часи були нарікання. Погодьтеся, робота комунальників не легка, тому завжди є відсоток не задоволених. Проте, іноді, дії комунальників справді викликають питання, відповідати на які ніхто не хоче, адже практично відсутня комунікація із населенням. Навіть створена кілька років тому сторінка у соцмережі «завмерла» – останній пост датується листопадом минулого року.
Та підприємство працює – вулиці та прибудинкова територія прибирається, сміття вивозиться, благоустрій (який не який) проводиться. Як кажуть – у наш час нічого й скаржитись. Проте, нещодавно, комунальники, вперше за довгий час, втрапили у скандал. У соцмережах активно обговорювали вирубку дерев поблизу міського пляжу (човнової станції). Активісти пишуть, що працівники МКП «Комунсервіс» без відповідних дозволів вирубали абсолютно здорові дерева, а отриману деревину, нібито, передали приватній особі.
Щоб оцінити ситуацію ми також відвідали місце події. Чесно кажучи, більшість пеньків дійсно трухлі. Окрім цього, спиляні дерева (як і решта, які не чіпали) вражені омелою. Як доказ цьому, на пляжі залишились купи омели, зрізаної із гілок.

На перший погляд звичайний благоустрій.

До того ж, гадячани, які щороку відпочивають саме на міському пляжі, погоджуються, що більшість із дерев, які там росли, вже давно віджили свій вік і мали бути спиляні. Проте, у очі кидаються кілька високих пеньків. Можливо, комунальники знову вирішили вразити креативністю і залишили частину спиляного дерева, як декор чи майбутні «барні стійки» для відпочивальників?
Керівник комунального підприємства Андрій Москаленко міг би відреагувати на обговорення у соціальній мережі, розвіяти здогадки й роз’яснити ситуацію. Натомість, він обрав іншу стратегію – мовчати. Тому ми звернулися до нього за коментарем.
Він стверджує, що спилювання дерев провели із метою запобігання травмування відпочиваючих – деревам більше 50 років, усі аварійні, вражені омелою:


«У серпні минулого року направив подання до інспектора з благоустрою міської ради, потім виїздила комісія, є акт на видалення дерев, ордер, рішення виконкому. Дозвіл нам дали на спилювання 20 дерев, можливо, пеньків на кілька більше через те, що спилювали і повалені дерева».


Стосовно отриманої після спилювання деревини, то А.Москаленко запевнив, що її передадуть по заявках на дрова для опалення будинків від населення та військових. Що ж, пояснення цілком логічне, сподіваємось буде звіт.
А високі пеньки, як виявилось, дійсно креатив – їх спеціально залишили для того, щоб зробити щось схоже на тинок. Благоустрій, на який ми заслуговуємо…
«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...