«Мають ознаку корупційних і недобросовісних» – Гадяцька лікарня знову провела сумнівні торги

Поділитися новиною

Так стверджує Андрій Мельничук, директор київського ТОВ «ОТЕКО» у скарзі до Антимонопольного комітету України на проведення тендеру «Капітальний ремонт частини третього поверху головного корпусу КНП «Гадяцька МЦЛ» , орієнтовною вартістю близько 4,5 мільйонів.

Справа у тому, що лікарня оголосила тендер на проведення капремонту. І учаснику із вигіднішою пропозицією, ТОВ «ОТЕКО», відмовили, мотивуючи «порушенням затвердженої форми документу». А переможцем визнали місцеве ТОВ «КВА».

Директор ТОВ «ОТЕКО», категорично не погодився із таким рішенням, «оскільки воно суперечить законодавству у сфері публічних закупівель, що призвело до неправомірного визначення переможця відкритих торгів, внаслідок яких порушено його права та законні інтереси, як учасника процедури закупівлі із найбільш економічно вигідною тендерною пропозицією», і поскаржився до вищих інстанцій. До речі, у його скарзі вказано, що пропозиція ТОВ «КВА» також не відповідала вимогам тендерної документації і мала б бути відхиленою, але це не завадило визнати його переможцем.

Скарга досі на розгляді, але сумніваємось, що після її розгляду щось зміниться. Адже, це усе дуже нагадує історію кількарічної давнини, коли навіть висновки Держаудитслужби, у яких чітко вказано, що тендер на проведення капремонту приймального відділення проведено із порушеннями, та оголошений прокуратурою позов до КНП  «Гадяцька МЦЛ» та ТОВ «КВА» про визнання недійсними результатів закупівель і договорів підряду на загальну суму 12 млн грн, не дали ніякого результату, або “порішали”. «Добра» справа живе і надалі, у повітрі запахло мільйонами…

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...