Погода дозволяє: опалювальний сезон в Україні хочуть завершити раніше за термін

Поділитися новиною

Верховні Раді України закликають заощадити енергоресурси й завершити опалювальний сезон вже з понеділка, 20 березня. Йдеться не про всю територію країни, а лише ті місця, куди прийшло тепло. За погнозами синоптиків, погода у другій половині березня обіцяє бути справді весняною.

Таку пропозицію висловив Андрій Герус, голова Комітету ВР з питань енергетики. 

“В Україну поступово приходить тепла весняна погода. Враховуючи прогноз погоди, з понеділка в деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та зекономити енергоресурси, зокрема газ”, – написав він у своєму телеграм-каналі.

Герус констатував, що внаслідок потепління в Україні суттєво знижується споживання електроенергії, збільшуються денні профіцити, адже зростає генерація сонячних електростанцій.

“Водночас через пошкодження мереж обмеження у подачі електроенергії останніми днями були в Києві, Харкові, Житомирі, Одесі. Це ще раз підкреслює актуальність ідеї розподіленої генерації: електростанції мають бути максимально наближені до зон споживання. У випадку міст – це дахи будинків, які можуть використовуватися для СЕС”, – додав він.

Що кажуть синоптики

В Укргідрометцентрі обіцяють, що наступні 10 днів погода на більшості території України буде теплою. У більшості областей України переважатиме суха повітряна погода. В західних областях повітря може прогрітися до +15…+17 градусів. Особливо ми відчуємо весняний подих у вихідні, суботу та неділю. Наприкінці березня очікуються рясні дощі майже у всій Україні. Але ці дощі будуть теплими. 

Рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається місцевою радою за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль: — не перевищує 8 оС — для початку опалювального сезону; — не нижче 8 оС — для закінчення опалювального сезону.
Зазвичай, опалювальний сезон закінчується в середині квітня.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...