Суд виніс вирок жительці Миргорода, що поширювала проросійські дописи в мережі

Поділитися новиною

Пенсіонерка з російським громадянством має посвідку на проживання в Україні з 2011 року. Жінка живе у Миргороді й притримується проросійських поглядів. Як наслідок, відкрито підтримала російських окупантів у соціальних мережах.

Миргородський міськрайонний суд оголосив їй вирок через глорифікацію агресора. Їй призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю два роки.

В «Однокласниках» росіянка в Миргороді почала поширювати цитати гауляйтера окупованого Криму про «нацистів на Донбасі». Також жінка поширила допис, в якому відверто підтримують окупантів:

« Поддержим нашу дорогую армию и Президента России. ПОДДЕРЖИМ НАШИХ БОЙЦОВ ! Я ПОДДДЕРЖИВАЮ АРМИЮ РОССИИ! Я ПОДЦЕРЖИВАЮ ДОНБАС! #СВОИХНЕБРОСАЕМ ВСЯ РОССИЯ ВМЕСТЕ С ВАМИ!»

Упродовж 2022 року пенсіонерка репостила дописи про терористичну організацію «ДНР», а загиблих її представників називала «героями». Також дописи стосувалися захисту російської православної церкви в Україні:

«Освобождена Святогорская Лавра и сам Святогорск. Укронацисты выбиты из города, идет зачистка. Освобождена Святогорская Лавра – российские военные заняли полноценный плацдарм для наступления на Славянск. Источники потвердели сегодняшнюю информацию о взятий под контроль Святогорской Лавры – монастыря православной церкви Московського патриархата. Теперь у ВС РФ єсть полноценный плацдарм для наступления на Славянск и Райгородок».

4 січня між прокурором Полтавської обласної прокуратури та обвинувачуваною уклали угоду про визнання винуватості, яку затвердив суд. Жінці призначили покарання з іспитом строком, а її телефон та планшет конфіскували в дохід держави.

1 коментар до “Суд виніс вирок жительці Миргорода, що поширювала проросійські дописи в мережі

  1. Повісити суку! Такі не виправляються!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...