Власникам сонячних панелей на Полтавщині виплатять борги за «зелену» електроенергію

Поділитися новиною

Накопичену з березня минулого року заборгованість перед приватними домогосподарствами, які продали в мережу електроенергію, мають погасити у 2023 році – пише Зміст.

Про це повідомили на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 1 лютого.

В умовах дефіциту виробництва електроенергії держава прагне залучити потужності приватних домогосподарств. Для цього Регулятор скасував постанову, яка передбачала оплату роздрібним виробникам електроенергії під час війни за мінімальним гарантованим розміром, а не повністю. 

Майже рік дії постанови призвів до накопичення боргів за електроенергію за «зеленим» тарифом. Щоб стимулювати власників сонячних панелей продавати в мережу надлишки, які виробляють їхні генеруючі установки, НКРЕКП ухвалила постанову,  що передбачає алгоритм розрахунків та повне погашення боргів у 2023 році.

Регулятор відстежуватиме процес розрахунків із дрібними виробниками електроенергії.

Через російські обстріли електростанції України не можуть виробляти достатньо енергії, щоб задовольняти потреби споживачів. Щодня кожна область отримує добовий ліміт електроенергії, що відповідає можливостям її виробництва.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...