Полтавщина на межі епідемічного підйому захворюваності на ГРВІ

Поділитися новиною

В області фіксують підйом захворюваності на гострі респіраторні інфекції: за тиждень виявили майже вдвічі більше хворих.

Про це повідомив директор обласного Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак під час апаратної наради 30 січня:

«Ми маємо зараз епідемічний підйом захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Якщо аналізувати минулий тиждень, ми маємо 7 тисячі 427 пацієнтів. Якщо подивитися, скільки у нас захворіли на ковід, то це дуже мала кількість. На 80% у порівнянні з минулим тижнем у нас збільшилася кількість захворілих на ГРВІ. Ріст майже у 2 рази. Ми на грані епідемічного підйому».

Позаминулого тижня на Полтавщині зареєстрували 4 тисячі 128 хворих на ГРВІ. 

Нині найвищі показники захворюваності мають Пришибська, Машівська, Щербанівська, Ланнівська, Петрівсько-Роменська, Мачухівська, Коломацька, Горішньоплавнівська громади.

Віктор Лисак говорить, що попри підйом захворюваності кількість госпіталізацій в області залишається невисокою. Заповнені 3,2% ліжкового фонду.

Згідно повідомлення в. о. завідувача Гадяцького ВПДУ «Полтавський ОЦКПХ МОЗ» Сергія Бабака, на Гадяччині за попередній тиждень на ГРІ захворіло 300 осіб, з них дітей – 114 (38%). Госпіталізовано 6 хворих (2,0%), із них 5 дітей. Випадків грипу не зареєстровано.

Інтенсивний показник захворюваності на ГРІ серед населення району цього тижня 586,4 (на 100 тис. населення) і перевищує базовий рівень – 521,9.

По м. Гадяч 729,2 (на 100 тисяч населення), що вище середнього рівня (659,6). Дуже високий рівень інтенсивності – 1172,4 в Петрівсько-Роменській територіальній громаді.

Проти грипу з початку епідсезону (2022-2023 рр.) зроблено 284 щеплення (0,55% населення району).

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...