“Полтаваобленерго” оприлюднило графіки погодинних відключень електроенергії на лютий

Поділитися новиною

В АТ “Полтаваобленерго” опублікували графіки погодинних відключень електроенергії (ГПВ) на лютий 2023 року.

Графік оприлюднили на сайті АТ “Полтаваобленерго”.

“Через порушення нормального режиму роботи енергосистеми України внаслідок ворожих обстрілів виник значний дефіцит електричної потужності. Для зменшення навантаження на мережі, підтримання сталого балансування енергосистеми України доки енергетики відновлюють ушкоджені енергооб’єкти, оператори систем розподілу вводять графік погодинного відключення (ГПВ) (погоджений Полтавською обласною військовою адміністрацією). Введення графіку відбувається виключно за командою диспетчера НЕК “Укренерго”, (регіонального диспетчерського центру Північного регіону)”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в АТ “Полтаваобленерго”, ГПВ передбачає контрольовані обмеження всіх категорій споживачів за розкладом і складається в обсязі не менше 75% від максимального споживання електричної потужності по області. Він вводиться почергово і розподіляється на три рівні черги, тривалість перемикання черг – від 20 до 40 хвилин, спочатку вимикається наступна черга, потім вмикається знеструмлена раніше. У графіку вказано періодичність та тривалість застосування кожної черги, терміни перерв електропостачання населених пунктів, окремих житлових масивів, вулиць із зазначенням годин доби.

Також наголосили, що у випадку перевищення ліміту потужності, доведеного НЕК “Укренерго”, тривалість відключення може збільшуватися.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...