Які порушення знайшли під час перевірки «Полтаваобленерго»?

Поділитися новиною

Профільна національна комісія перевірила роботу «Полтаваобленерго» протягом жовтня-грудня 2022 року. Виявили порушення у розміщенні інформації про відключення світла, нерівномірність вимкнень.

Про це відомо з Акту позапланової виїзної перевірки «Полтаваобленерго» Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Перевіряльники виявили, що «Полтаваобленерго» мало проблеми з інформуванням споживачів про застосування аварійних відключень. До прикладу, 11 жовтня про запровадження ГАВ повідомили о 20:30, хоча відключення запроваджували 4 рази протягом дня. Схожі проблеми фіксували протягом майже усього періоду, який аналізували. Окрім цього, у «Полтаваобленерго» не завжди повідомляли про завершення дії ГАВ.

Також визначили проблеми з тривалістю припинень електропостачання об’єктів, де перерви в електропостачанні споживачів тривали довше, аніж 2 години 30 хвилин. У розрізі даних про споживачів такі випадки траплялися по 26-47 разів  у різні дні.

Під час перевірки комісія виявила проблеми з розміщенням інформації про відключення на офіційному сайті «Полтаваобленерго». До прикладу, повідомляли про відключення будинків конкретної черги у графіку, але не зазначали дату вимкнень і точний час.

За порушення вимог, що покладені на «Полтаваобленерго» товариству загрожує 85 тис. грн штрафу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...