Затриманий на хабарі ексначальник Миргородської РВА попросив розглядати справу в його районі

Поділитися новиною

Справу затриманого на хабарі Віктора Іваненка мав розглядати Октябрський районний суд Полтави, однак підозрюваний попросив перенести її до Миргородського міськрайонного суду.

Про це повідомило видання «Шишаччина» 18 січня.

Октябрський районний суд Полтави задовольнив клопотання обвинуваченого в хабарництві ексначальника Миргородської районної військової адміністрації. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Віктора Іваненка направили до Полтавського апеляційного суду, який розв’яже питання щодо передачі матеріалів до Миргородського міськрайонного суду для розгляду справи по суті.

У підготовчому засіданні прокурор вказував, що справа підсудна Октябрському районному суду Полтави, однак обвинувачений Іваненко заперечив це й разом із захисником клопотав про передачу справи до Миргорода.

За даними слідства, тодішній голова Миргородської РВА Віктор Іваненко торік взяв хабар за надання перепусток для проїзду транспорту ТОВ «Агромолтранс» під час комендантської години. Його затримали 20 травня після перерахування 50 тис. грн на рахунок громадської організації «Відродження Полтавщини». Це була частина із 500 тис. грн, які підозрюваний вимагав у бізнесу за інформацією прокуратури.

Іваненку повідомили про підозру в хабарництві у великому розмірі, поєднане з вимаганням. Відповідальність за правопорушення передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, із конфіскацією майна.

У травні затриманого чиновника випустили з СІЗО під заставу в 567 тис. грн. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...