Лист ветеранів праці: директорка ліцею написала пенсіонеру образливий коментар

Поділитися новиною

Член Національної спілки журналістів України, ветеран праці, пенсіонер із міста Гадяча Олег Березенко на своїй сторінці в інтернеті, у Facebook, систематично поширює картинки із цитатами. Також створив і став адміністратором двох груп у фейсбуці: «ГАДЯЧ і околиця» та «МОЯ ГАДЯЧЧИНА», загальна кількість учасників яких становить 12 тисяч 500 осіб. Він постійно інформує мешканців громад рідного краю про події, висвітлює роботу закладів освіти, медицини, культури, спорту, проблеми сьогодення, поширює світлини минулих років, вітає іменинників, пише про людей праці, нашу талановиту молодь і захисників української землі тощо. Друзям, а їх в адміністратора понад 3 тисячі, подобається така активність, вони адресують йому свої коментарі й побажання.

Цей прикрий випадок трапився на початку листопада цього року. Олег Миколайович у черговий раз у фейсбуці поширив картинку природи з цитатою: «У чиємусь житті ми порожнє місце. А в чиємусь – порожньо без нас».

Пізно ввечері не забарився за підписом Любові Ковінько (обліковий запис без фото) огидний коментар: «Ви прифостень катів осатанілих! І вся ваша банда. Що ви хочете комусь довести?»

Власник сторінки спочатку не зрозумів, хто написав йому такі образливі слова. «Адже коментувати мають право тільки друзі. Дивно, та ще й написано з помилкою. Правильно: ПРИХВОСТЕНЬ, а не ПРИФОСТЕНЬ. Мабуть, у когось слабо з граматикою», – подумав пенсіонер. «Який прихвостень катів осатанілих? Яка банда?» – не давало йому спокою.

Згадав Олег Миколайович, що в серпні цьогоріч він запросив у друзі Любов Ковінько. Але та на своїй сторінці була з особистим фото. Також у вересні вітав її листівкою з днем народження. Довго не міг заснути тієї ночі пенсіонер. Підвищився тиск, навіть довелося звертатися по медичну допомогу на номер «103».

Коли ж власник сторінки видалив коментар і його авторку, кількість друзів миттєво зменшилася на 2 особи. Це справді була Любов Ковінько! Після цього вона ще один раз зробила скриншот, і та світлина з тим огидним коментарем знову з’явилася в фейсбуці. Та це вже занадто!

Наступного дня член НСЖУ Олег Березенко звернувся до відділення № 1 (м. Гадяч) Миргородського районного відділу Національної поліції із заявою про встановлення особи автора образливого коментаря на його сторінці. Правоохоронцями оперативно виявлено, що авторкою послання є та сама Любов Ковінько, директорка Гадяцького ліцею № 3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради, яка в поясненні поліції повідомила, що зараз в Україні війна, усі громадяни схвильовані та емоційні, зокрема і вона.

Виникає запитання: як така особа може бути керівницею закладу освіти?

Захист честі, гідності й ділової репутації – право кожного громадянина. Журналіст Олег Березенко вважає, що той неправдивий коментар завдав шкоди інтересам і здоров’ю, а також принизив його. Два місяці пенсіонер чекав вибачення від пані Любові Ковінько, але – дарма. Тому він збирається подати позов до суду.

Ми, ветерани освітньої галузі, колишні керівники навчальних закладів Гадяча, вважаємо, що Л.І. Ковінько не має морального права очолювати Гадяцький ліцей № 3. Який же приклад вона подає своїм вчинком нашому майбутньому – дітям? Чекаємо конкретних дій від власника освітнього закладу – Гадяцької міської ради.

Журналістська спільнота Гадяччини також обурена вчинком директорки ліцею та засуджує її дії.

Ветерани освітньої галузі – заслужений працівник освіти України Володимир Беседа, заслужений учитель України Олександр Зозуля, Іван Завора, Василь Сиротюк і члени Національної спілки журналістів України Михайло Лепський та Василь Глухота.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...