На Полтавщині шахраї, назвавшись закупівельниками пір’я, обікрали жінку

Поділитися новиною

На Полтавщині, попри активну профілактичну кампанію з боку поліції, деякі громадяни й надалі потрапляють у тенета шахраїв та злодіїв. Зазвичай зловмисники використовують старі шахрайські схеми для обману та обкрадання людей. Найбільша кількість таких правопорушень здійснюється під час купівлі-продажу в мережі Інтернет.

Поліція полтавщини закликає громадян бути обережними та тісно співпрацювати задля протидії шахрайствам і крадіжкам

Однак є й такі випадки, коли шахраї приходять до осель громадян під приводом працівників соціальних, медичних чи комунальних служб, банківських установ, або скупників горіхів, пуху, пір’я, металобрухту та інше. Після візиту таких псевдо-добродіїв у людей зазвичай зникають кошти, або їм продають неякісні товари, або вони обмінюють грошові купюри на сувенірні чи просто на звичайні папірці.

Наприклад, за допомогою до поліції Полтавщини звернулася жителька Кобеляцької громади, 1940 року народження. Вона розповіла, що перебуваючи на подвір’ї побачила, як з її будинку вийшли двоє незнайомих жінок, які повідомили, що скупляють пух та перо. Після візиту непроханих гостей власниця оселі виявила зникнення грошей в сумі близько 45 тисяч гривень. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння даного правопорушення та притягнення їх до юридичної відповідальності.

Поліція полтавщини закликає громадян бути обережними та тісно співпрацювати задля протидії шахрайствам і крадіжкам

З метою попередження подібних злочинів, рекомендуємо бути обачними та не довіряти незнайомим псевдо-добродіям, які прийшли до вашого дому під приводом купівлі пуху-пера, металобрухту, горіхів, або пропонують різний крам за низькими цінами чи обміняти «старі гроші на нові». За жодних обставин не впускайте незнайомців у свої оселі, а при найменшій підозрі про шахрайство – негайно повідомляйте на 102.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...