У Гадяцькому профільному ліцеї відбувся благодійний ярмарок

Поділитися новиною

Щороку, у стінах Гадяцького профільного ліцею проводиться благодійний ярмарок. У цьому році, керівництво школи не відмовилось від започаткованої традиції та вирішило зібрати ще й кошти на підтримку Збройних Сил. Тож, у вівторок, 13 грудня двері школи гостинно були відкриті для всіх бажаючих. Ми також були запрошені на захід.

У холі школи завершувались останні приготування. Учні та вчителі прикрашали столи, розставляли цінники. До речі, більшість представлених товарів були виготовлені турботливими руками матусь: смаколики, прикраси та аксесуари, свічки та натуральні фіто-чаї, еко-сумки. Одних тільки солодощів я нарахував понад сотню видів. Ціни доволі прийнятні від 10 до 20 гривень.

Відразу стало зрозуміло, що до такого масштабного ярмарку готувались серйозно, адже він зайняв коридори двох поверхів.

Під час урочистого відкриття присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів-випускників: Руслана Пономаренка, Олександра Корнійка та Богдана Параки. Після цього, директор школи Ольга Беседа привітала всіх присутніх та подякувала за активність педагогічному колективу, батькам та учням школи. Зазначила, що підтримка Збройних Сил працівниками школи, розпочалася з 24 лютого і триває до сьогодні. Від маскувальних сіток та окопних свічок, до продуктів харчування та медикаментів – все це від щирого серця і з вірою у Перемогу передавали на передову. А також розповіла про мету благодійного заходу – збір коштів на придбання авто. На завершення урочистостей, всіх присутніх було запрошено взяти участь у ярмарку і вже за кілька хвилин приміщення школи наповнилось дитячим сміхом. Атмосфера ярмарку так зачаровувала, що і «продавці» і покупці відчували особливе піднесення, розуміючи, що вони, таким чином, надають посильну допомогу тим, хто їх захищає.

Поки діти активно торгували смаколиками та приміряли на себе нові аксесуари з державною символікою, нас познайомили із працівниками школи, які виготовляють окопні свічки, фіто-чаї та буряковий вітамінний салат.

Ярмарок тривав близько двох годин, за такий короткий проміжок часу вдалось зібрати 41 тисячу 328 гривень. Кошти вирішили передати Ігорю Шульженку, батькові одного із учнів школи, який у складі 58 бригади захищає нашу країну від загарбників.

Неймовірно приємно, що діти показують активну громадянську позицію та мають підтримку від дорослих. Учасникам та ініціаторам ярмарку вдалось створити дружню та теплу, майже родинну атмосферу. Діти, долучаючись до таких заходів, відчувають, що роблять щось потрібне і корисне, формують у собі активну громадянську позицію людей, небайдужих до потреб та проблем інших. Так виховується справжній дух українців та розуміння, що разом – ми непереможні.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...