4 грудня – третя Пречиста: що не можна робити у свято

Поділитися новиною

Введення в храм Пресвятої Богородиці вважається завершенням циклу осінніх свят і символізує настання справжньої зими. Його також називають третьою Пречистою. Свято присвячене події з життя Діви Марії, коли батьки привели її в Єрусалимський храм для служіння Богу. Відзначається торжество щороку 4 грудня.

Яке свято 4 грудня 

У цей день у світі святкують Міжнародний день банків. Дату почали відзначати у 2019 році з ініціативи ООН.

Мета свята — показати суттєвий внесок світових банківських установ у покращення рівня доходів та умов життя громадян. ООН визнає важливість банків у сталому розвитку держав.

Також 4 грудня відзначають Міжнародний день гепарда. Свято засноване Фондом захисту гепардів або Cheetah Conservation Fund в 2010 році для привернення уваги широкої громадськості до проблеми зникнення цього виду.

Яке релігійне свято 4 грудня

Віряни 4 грудня відзначають велике свято Введення в храм Пресвятої Богородиці. Діві Марії моляться жінки, оскільки вона вважається покровителькою жіночої долі. Перед іконами зазвичай моляться про допомогу, про зміцнення віри, про прощення гріхів і щасливу сім’ю.

Що не можна робити сьогодні?

Цього дня не можна зайве веселитися.

Забороняється тяжка робота. Крім того, не можна шити, в’язати та вишивати.

Не можна укладати шлюби та вінчатися. Ця заборона поширюється на всі дні Різдвяного посту, але особливо сильна на Третю Пречисту.

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною.

Прикмети

Вважається, що цього дня зима приходить на землю і остаточно вступає у свої права.

Якщо у цей день холодно – зима буде м’якою, якщо тепло – зима буде лютою.

Вважалося, що у цей день вода стає чарівною, тому дівчата давали нею напитися хлопцям, які їм подобалися.

У свято було прийнято ходити в гості. Якщо першою зайде жінка – чекай на невдачі, якщо чоловік – на господарів дому чекають багатство і сите життя.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...