Відновлення козацького устрою: на Полтавщині створюють добровольчі курені замість ДФТГ

Поділитися новиною

У 116-ій бригаді територіальної оборони пояснили процес форматування мережі добровольчих формувань територіальних громад. За наказом Міноборони, їх скоротили й нині налаштовують роботу. Про це повідомили у бригаді 19 листопада, пише Зміст.

5 листопада наказом командира створили нову вертикаль добровольчих формувань в області.

На базі чотирьох ДФТГ, що залишилися, утворили районні добровольчі курені. Згідно з історичними традиціями української козацької держави, курінь відповідає козацькому підрозділу у кількасот шабель. Також передбачена можливість організації (а фактично – реорганізації нещодавно розформованих ДФТГ) добровольчих сотень територіальних громад, як відокремлених підрозділів районних добровольчих куренів.

Нові добровольчі сотні громад тепер підпорядковані районним куреням, які в свою чергу мають жорстке підпорядкування командуванню бригади та батальйонів тероборони ЗСУ. Це покращить структуру управління об’єднаними військовими силами та засобами Полтавської області.

«116 бригада ось уже 9-й місяць виконує бойові завдання, в тому числі безпосередньо в зоні бойових дій. На початку війни підрозділам бригади довелося стримувати наступ ворога на півночі Полтавщини й до сьогодні в інших регіонах України. … За усталеним військовим порядком – ми щотижнево детально звітуємося перед вищим командуванням щодо діяльності добровольчих формувань, їх кількісному складу, рівню матеріального забезпечення, а головне – якістю виконання ними бойових розпоряджень», – повідомили захисники

Міноборони наказало скоротити кількість добровольчих формувань територіальних громад до 107 по всій країні. Тільки на Полтавщині замість 72 ДФТГ працюватиме 4 об’єднаних.

Головна ідея оптимізації полягає в тому, що зменшення окремих формувань дозволить військовому керівництво якісніше ними керувати й оцінювати можливості. При цьому ДФТГ не розформовують, а об’єднують у роти чи взводи з підпорядкуванням військовим частинам, чи бригадам.

На початку листопада відбулася нарада з генерал-майором ЗСУ Олександром Нестеренком й керівником 116-бригади територіальної оборони щодо переформатування ДФТГ в області. За її результатами вирішили як має відбуватися процес надалі і як голови громад мають налагодити взаємодії з командиром батальйону під керівництвом якого перебувають ДФТГ.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...