«Укрнафта» попередила про можливі перебої у роботі АЗС по усій території України через обшуки на Полтавщині

Поділитися новиною

З 8 листопада силовики працюють на одному з найбільших нафтопереробних заводів країни, щоб запобігти дестабілізації його роботи та забезпечити передачу до державної власності у робочому стані.

Також Бюро економічної безпеки та Служба безпеки України проводять обшуки через можливі ухилення від податків і підробку палива.

Зі свого боку «Укрнафта» повідомила, що внаслідок обшуків припинили здійснення усіх банківських розрахунків. Підприємство повідомило про загрозу оформлення товаро-розпорядчих документів для видобутку та виробництва. Також можливі перебої у роботі 530 АЗС в Україні.

БЕБ та СБУ перевіряють інформацію щодо ухилення від сплати понад 700 млн грн податків. У схемі задіяна група підприємств, які постачають паливо, а їхнім власником є один з найбагатших олігархів України.

Протягом 2019-2022 років посадовці декількох підприємств, ймовірно, занизили податкові зобов’язання з акцизного податку. Це приховували у податковій та бухгалтерській звітності.

10 листопада в офісі та на нафтопереробному заводі на Полтавщині тривали обшуки. Також перевіряється інформація щодо можливих порушень під час виготовлення пального для збільшення прибутку. Детективи проводять забір зразків палива для експертизи. Виявлені та вилучені документи, предмети та речі, що підтверджують протиправну діяльність згаданих підприємств визнають речовими доказами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та у співпраці зі Службою безпеки України.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...