Мінімальна температура у квартирах цієї зими буде знижена до 16 градусів

Поділитися новиною

Після ударів Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури в Україні знизять мінімальне допустиме значення температури в квартирах під час опалювального сезону до 16ºC, а середнє – до 18ºC.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

“Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури в квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє — 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму”, – наголосив прем’єр.

Водночас Шмигаль запевнив, що тарифи в Україні підвищувати не планують. 

“Тарифи не підвищуються ні на газ, ні на опалення, ані на електроенергію. Субсидії залишаються і будуть виплачуватися в повному обсязі всім родинам, які дійсно цього сьогодні потребують”, – додав він.

За словами прем’єра, українці мають розуміти, що росіяни будуть намагатися використовувати холод як свою зброю.

“У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде. Все, що вони зруйнували, ми відновимо. Ми розуміємо, як це зробити по кожному регіону. Ремонтні команди енергетиків працюють 24/7. Дякуємо рятувальникам, медикам, енергетикам, усім, хто щодня за будь-яких умов працює заради України й українців”, – резюмував Шмигаль. 

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, зима буде тяжкою. Бажано, щоб кожна сім’я мала запас теплого одягу, свічок, ліхтариків, батарейок.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...