Графік аварійного відключення електроенергії на Полтавщині

Поділитися новиною

10 жовтня Національна енергетична компанія “Укренерго” прийняла рішення про введення графіків аварійного відключення (ГАВ).

Таке рішення пов’язане із пошкодженням ракетними обстрілами магістральних електромереж НЕК “Укренерго”.

Роботи з відновлення нормального живлення всіх міст та областей виконуються, однак у випадку виникнення гострого дефіциту потужності та електроенергії в енергосистемі України, споживання електроенергії примусово зменшать за рахунок відключень споживачів.

Як це працює

Це керовані обмеження, які триватимуть впродовж декількох днів. Вводить в дію графіки аварійних відключень обленерго (ОСР) за командою диспетчерського центру НЕК «Укренерго» без попередження споживачів та місцевих органів виконавчої влади.

Введення ГАВ має бути виконане протягом 15 хвилин із моменту отримання команди. Скасувати їх може також лише НЕК «Укренерго». АТ «Полтаваобленерго» та інші регіональні розподільчі компанії не керують процесом обмеження споживання електроенергії.

ГАВ – це графік саме аварійних, а не погодинних відключень, тому заздалегідь озвучити тривалість та перелік населених пунктів чи адрес, де обмежать електропостачання, неможливо. Застосовуються такі аварійні відключення при раптовому порушенні режиму роботи об’єктів електроенергетики.

Щодо графіку

Є 10 черг. Залежно від навантаження, будуть здійснюватись відключення підприємств та районів. Перша черга – це те що виключають відразу, десята черга – у крайньому випадку. Гадяч у 7-й черзі.

Про віяльні відключення на Полтавщині, поки що, інформації чи графіків немає. Погодинне відключення на даний момент ввели тільки у Києві.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...