На Полтавщині дитина отруїлася дикорослими грибами

Поділитися новиною

За даними ЦГЗ, отруєння 11 дітей дикорослими грибами у вересні сталося у Полтавській, Київський, Херсонській, Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Черкаській, Львівській, Одеській, Закарпатській та Кіровоградській областях.

Усього у вересні 2022 року в Україні зареєстрували 24 випадки отруєння дикорослими грибами. Постраждали 13 дорослих та 11 дітей, серед них 2 дитини померли.

Ознаки отруєння можуть проявитися через 30 хвилин після споживання, або протягом кількох днів. До симптомів отруєння відносять: нудоту, блювоту, різкий біль у животі, діарею, підвищення температури тіла, запаморочення, задуху, судоми, галюцинації.
Якщо ви отруїлися потрібно:
• терміново викликати екстрену медичну допомогу за телефоном 103;
• промити шлунок простою водою;
• прийняти сорбенти;
• пити багато рідини (підсолену воду, прохолодний чай);
• не вживати алкоголь та будь-яку їжу.

Нагадаємо, заборона відвідувати ліси діє понад пів року, проте жителі області порушують її, влаштовують прогулянки в лісі та збирають гриби.

З 25 березня цивільним заборонили відвідувати ліси. Виняток – транзитний транспорт, військові, правоохоронці, рятувальники, лісівники й інші відповідні служби та установи.  Попри це люди продовжують відвідувати ліс та поширювати світлини з прогулянок та збирання грибів у мережу. 

За словами директора Департаменту з питань оборонної діяльності, цивільного захисту Полтавської ОВА Віктора Стеблянка, відповідальність за дотримання заборони має нести поліція Полтавщини та Управління лісового та мисливського господарства області.

Відвідувати ліси небезпечно, оскільки люди можуть натрапити на пастки, які лишили росіяни та їхні посібники. Окрім цього, грибників або відпочивальників можуть сплутати з диверсантами, що ускладнює роботу правоохоронців.

Наразі мобільні групи проводять рейди в лісах Полтавщини та попереджають населення про небезпеку.

Фото ілюстративне

LIVE OFFLINE
track image
Loading...