Із 1 жовтня українські водії повинні вмикати фари поза населеними пунктами

Поділитися новиною

З 1 жовтня і до 1 травня діє обов’язкова до виконання вимога Правил дорожнього руху— у будь-який час доби водії, що рухаються на механічних транспортних засобах поза населеними пунктами, повинні вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.Саме в цей період видимість через погодні умови знижується, а світловий день скорочується.

Такі заходи вживаються для підвищення безпеки руху на дорогах та забезпечення достатньої видимості автотранспорту для всіх учасників дорожнього руху.Це зробить автомобіль помітним на дорозі за будь-якої погоди. Тож ризик потрапити в ДТП суттєво знижується.

У зв’язку зі скороченням світлового дня та погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, з 1 жовтня до 1 травня це положення обов’язкове для виконання й покликане підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлий час доби, так і в темний.

У разі порушення передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 грн (ч. 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

LIVE OFFLINE
track image
Loading...