Полтавщину та ще п’ять областей України віднесли до опорних регіонів

Поділитися новиною

Уряд умовно поділив регіони України на чотири типи: фронтові, опорні, деокуповані та тилові, відповідно до близькості фронту та основних задач під час війни.

Про це під час на Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування, що відбувся у Львові, розповів міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Полтавська область, згідно цього поділу – один з шести опорних регіонів.

Опорними регіонами є Кіровоградська, Вінницька, Дніпропетровська, Черкаська, Одеська та Полтавська області.

До переліку тилових увійшли Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Закарпатська, Волинська, Рівненська, Чернівецька та Хмельницька області.

“Сьогодні області працюють, як ніколи, допомагаючи іншим. Налагоджена логістика між громадами, приймають вимушених переселенців. А подекуди ще й демонструють економічне зростання та розвиток промисловості. Українські громади – це каркас нашого спротиву та стійкості. Хтось допомагає нашим Збройним силам стримувати ворога на фронті, хтось підтримує тил, хтось відновлює життєдіяльність після деокупації. Тепер українські громади тісно переплетені між собою новими адміністративними, логістичними та економічними зв’язками. Але головне — це наші нові людські зв’язки, які щодня стають міцнішими та покращують нашу взаємодію” – сказав Олексій Чернишов.

Фронтовими регіонами залишаються Донецька, Луганська, Запорізька та Херсонська області.

Деокупованими регіонами є Сумська та Чернігівська області. Наступним регіоном, який приєднається до переліку деокупованих, зі слів міністра, стане Харківська область.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...