Елітна кантемирівська танкова дивізія, що заходила на Гадяччину, розгромлена ЗСУ

Поділитися новиною

26 лютого російська 4-та гвардійська танкова кантемирівська дивізія зайшла на північ Полтавщини. Місцеві жителі у Веприку і Бобрику допомагали українським військовим її виганяти, а тепер відомо, що елітна кантемирівська танкова дивізія у складі 1-ої танкової армії майже повністю знищена.

Про це йдеться у розслідуванні BIHUS info.

Кантемирівська танкова дивізія у складі 1-ої танкової армії – гордість російської верхівки. Це одна з основних ударних сил, на яку покладалися окупанти. Нині вона розгромлена ЗСУ.

У перші дні вторгнення колони танкістів зайшли на Сумщину, але через потужний опір українських військових не змогли йти далі. Через це закріпилися у Тростянці, де їхні солдати мародерили, облаштували катівню, розстрілювали цивільних й били з танка по лікарні.

Наприкінці березня вони воювали уже не з місцевими, а з 93-ю бригадою «Холодний яр», яка звільнила Тростянець. Заступник командира батальйону бригади Олександр Сосовський розповів, що на початку березня вони затрофеїли перший російський танк Т-80:

«Ми переконалися, що це саме вони, коли пішла знищена техніка і ми могли дістатися до документів, карт, шевронів, військових квитків. Тоді ми змогли документально підтвердили хто перед нами. Коли розумієш, що ворог потужний, але ти можеш його бити».

Завдяки документам українські військові дізналися, що взяли в полон «елітних» росіян, які з Сумщини планували йти на Київ, бо їхні колони сягали 100-300 одиниць. Наприкінці березня «елітних кантемирівців» розгромили, а їхні залишки тікали до росії. Потім їх перекинули на Ізюм і там ворог знову зустрівся з «Холодним яром».

За даними Головного управління розвідки, на середину березня близько 100 танкістів здалися в полон. Загалом майже 300  їхніх одиниць техніки знищили і затрофеїли наші військові. Також близько пів тисячі «кантеримірівців» загинули.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...