16 вересня: яке сьогодні свято, прикмети та традиції

Поділитися новиною

Яке сьогодні свято

16 вересня – Міжнародний день захисту озонового шару. Головна мета – привернути увагу людства до проблеми руйнування озонового шару та знайти шляхи її вирішення. А також починається Європейський тиждень мобільності. Традицію святкування започаткував 1994 року політолог Ерік Бріттон. Головна мета – зменшити обсяги використання пального.

Яке сьогодні церковне свято

 16 вересня в церковному календарі – день пам’яті священномученика Антима. Він був єпископом Никодимії. Престол обійняв 293 року. Був надзвичайно побожним та вів свою паству до християнської віри, допомагав тим, хто йшов на смерть заради Ісуса Христа.

Які сьогодні іменини: Юхим, Петро, Іван, Костянтин та Василина

Прикмети 16 вересня

  • захід червоного кольору – чекайте швидких холодів і заморозків;
  • мурашники великих розмірів – зима буде затяжною і холодною;
  • шишок на ялинці багато – до теплої зими;
  • грім гримить 16 вересня – до теплої осені.

Що сьогодні не можна робити

У цей день заборонено дивитися в дзеркало. Вважається, що 16 вересня особливо сильний зв’язок з потойбічним світом і нечиста сила, яка вийде до вас через дзеркало, буде переслідувати довгі роки.

16 вересня все ще не можна ходити в ліс, особливо, молодим дівчатам. Їх може потягти в своє лігво лісовик. Тому, якщо вам потрібно відправитися на природу, збирайте велику компанію.

Що можна робити 16 вересня

Сьогодні бажано викинути або спалити всі старі речі, альтернатива – віддати їх нужденним. Також 16 вересня потрібно зробити генеральне прибирання, щоб очистити приміщення від зайвої енергетики.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...