Засідання сесії Гадяцької міської ради: головне

Поділитися новиною

Відбулася 25 позачергова сесія Гадяцької міської ради, 12 серпня. Присутні 21 депутат із 26 обраних. Розглянули 6 питань порядку денного.

Подробиці – далі.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників і захисниць України, цивільних осіб, які загинули з часу повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

Із нагоди Дня молоді, почесними грамотами та грошовими винагородами, у розмірі 2000 грн., нагородили випускників, які склали мультипредметний тест на 200 балів (найвищий бал): школа в №2 імені Михайла Драгоманова Станіслав Басараб ( склав усі три тести з найвищим балом) та Дарія Фатикова, опорний ліцей імені Лесі Українки Дмитро Лукаш, школа №3 імені Івана Виговського Антон Рішко, профільний ліцей імені Є. П. Кочергіна Артем Киричко, Людмила Небесня, Діна Рой, Єлизавета Черепівська, Станіслав Юхименко та Ростислав Смірнов. Також відзначено громадську активістку і художницю Анну Бережну.

Всього, на нагородження було витрачено 24 тис. грн.

Міський голова запропонував зняти з порядку денного питання «Про застосування до Віталія Ракочія дисциплінарного стягнення» та відправити його на доопрацювання. Отже, у порядку денному залишилось лише 5 питань.

Першим питанням, традиційно, став звіт про прийняті рішення виконавчим комітетом в міжсесійний період.

Міський голова розповів про ремонтні роботи на дорогах у Гадячі: «Зараз законодавством заборонено проводити капітальні та навіть поточні ремонти – тільки аварійно-відновлювальні роботи, для приведення дороги в «більш-менш» проїзний стан. Всі кошти повинні йти лише на оборону та на Збройні Сили». Отже, на даний момент використано:

1,5 млн. грн. – дорога Гадяч – Миргород, в межах села Сари;

500 тис. грн. – дорога Гадяч – Біленченківка;

200 тис. грн. – вул. Героїв Майдану (Малий круг);

200 тис. грн. – перехрестя Лохвицької та Захисників України (колишня Тельмана);

200 тис. грн. – вул. Полтавська, в районі Гадяцької гори.

Депутати запропонували додати у список планових: Ольги Кобилянської, Горького, Кіндратенка, а також під’їзд до дитячого садка «Первоцвіт» по вул. Захисників України.

10 тис. грн. – Програма «Турбота», придбання двох електричних варильних поверхонь для забезпечення гарячим харчуванням тимчасово переміщених осіб.

80 тис. грн. – «Територіальна оборона».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...