Назвали громади Полтавщини, де найбільше шкіл мають укриття

Поділитися новиною

В області фахівці обстежили понад 600 закладів освіти. З них 228 можуть прийняти учнів на навчання.

Про це відомо зі зборів Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, що відбулися 9 серпня.

Т.в.о. директорки Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації Галина Власюк розповіла, що у новому навчальному році пріоритетним є напрямок безпеки. Для цього готують укриття, евакуаційні шляхи тощо.

Найбільше шкіл мають облаштовані укриття у:

  • Глобинській і Горішньоплавнівській громадах Кременчуцького району;
  • Лубенській, Оржицькій, Хорольській та Чорнухинській громадах Лубенського району;
  • Великобудищанській, Миргородській, Гадяцькій, Гоголівській, Заводській, Ломишнянській, Лютенській, Петрівсько-Роменській, Сергіївській, Шишацькій Миргородського району;
  • Диканській, Полтавській, Чутівській, Зіньківській, Кобеляцькій, Нехворощанській, Решетилівській, Скороходівській громадах Полтавського району. 

Нині триває огляд шкіл, у межах якого перевіряють укриття. Фахівці побували у 17 громади області. Також школи отримають генератори. Для цього з обласного бюджету виділили 20 млн грн.

Галина Власюк розповіла, що батьків учнів опитали про те, як мають навчатися їхні діти. 65,5% висловлюються за онлайн навчання, 30,8% – за офлайн. Ще 3,7 % батьків – не визначилися або підтримують змішану форму навчання.

Саме тому формат навчання з 1 вересня буде різним. У школах працюватимуть навчальні заклади з укриттями. Школи без сховищ працюватимуть в онлайн-форматі або застосують змішану форму, що поєднує очний і дистанційний режими.

Фото ілюстративне.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...