Гадячанам рекомендують кип’ятити питну воду: виявили мікробне забруднення

Поділитися новиною

Про це повідомив Сергій Бабак, в. о. завідувача Гадяцького ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ».

Згідно довідки із джерел централізованого питного водопостачання (водорозподільна мережа) в м. Гадяч досліджено 13 проб питної на відповідність вимог ДСанПіН
2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною». Відхилень по санітарно – хімічних показниках не виявлено. Натомість виявили відхилення від нормативу по мікробіологічних показниках у 7 пробах – виділено загальні колі форми, ентерококи (вул. Гагаріна 76, вул. Драгоманова, 22, вул. Котляревського, 13, вул. Полтавська, 45, пл. Соборна, 15, вул. Лохвицька, 1).

У зв’язку з мікробним забрудненням питної води, населенню міста рекомендуємо для пиття вживати кип’ячену воду до нормалізації показників якості питної води.


Результати лабораторних досліджень доведено до відома керівництва Гадяцького ВУЖКГ, Гадяцької міської територіальної громади та Миргородського районноно управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.
Керуючись законом України «Про забезпечення санітарно та епідеміологічного благополуччя населення» №4004-ХІІ від 24 лютого 1994 року з метою недопущення ускладнення санепідситуації Гадяцькому міському голові та керівнику Гадяцького ВУЖКГ рекомендовано провести комплекс профілактичних заходів з метою забезпечення показників якості та безпечності питної води вимогам ДСанПіН 2.2.4.-171-10
«Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною»..

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...