Уряд визначив дату початку та завершення нового навчального року

Поділитися новиною

Новий навчальний рік планують розпочати очно в областях, де дозволятиме безпекова ситуація. На прифронтових та окупованих територіях продовжать онлайн-формат освіти.

Про це повідомили на «Урядовому порталі» 24 червня. 

Уряд рекомендує розпочати навчальний рік у школах із 1 вересня, а в університетах – з 15 серпня, за винятком перших курсів. 

Організацію процесу очної та змішаної форм навчання покладають на місцеву владу. Безпекою в закладах освіти та доведенням дітей до шкіл займатимуться Міністерство освіти і науки, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство розвитку громад та територій та обласні військові адміністрації. 

Місцева влада має організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки й візуалізацію шляху до безпечних місць в усіх закладах освіти. Сховища мають бути обладнані всіма умовами для перебування та навчання. У кожному освітньому закладі має бути тривожна кнопка на випадок надзвичайної ситуації.

Найближчим часом ДСНС завершить розробку типових протоколів безпеки, а далі обладміністрації мають затвердити на їхній основі індивідуальні протоколи безпеки для кожного закладу освіти та ознайомити з ними учнів та батьків. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...