Поліція затримала мешканця Миргорода за вимагання 1000 доларів США

Поділитися новиною

Про це повідомляє Національна поліція Полтавщини.

Фігуранта затримали 16 червня, на підставі статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України, в момент передачі йому грошей. Під час санкціонованого обшуку за адресою проживання затриманого та в його автомобілі слідчі вилучили предмет, схожий на корпус гранати, та запал до неї, незареєстровану мисливську рушницю, набої та ножі. Речові докази спрямовані на судову експертизу.

Протиправні дії 36-річного мешканця Миргорода припинили оперативні працівники управління стратегічних розслідувань Полтавщини у співпраці зі слідчим відділом Миргородського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури та силової підтримки працівників батальйону поліції особливого призначення ГУНП.   

«Під час реалізації слідчих та оперативних заходів встановлено, що фігурант вимагав від 36-річного місцевого чоловіка 1000 доларів США. У разі невиплати вказаної суми зловмисник погрожував фізичною розправою. Слідчі поліції, за процесуального керівництва Миргородської окружної прокуратури, вручили фігурнатові підозру у вимаганні, поєднаному з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому в умовах воєнного стану (частина 4 статті 189 Кримінального кодексу України). Також слідчі підготували клопотання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою»

,- повідомив Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини.

За скоєне підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...