Активи білоруської паливної компанії, заправки якої працювали і в Гадячі, арештували

Поділитися новиною

Компанія мала серед засновників державні підприємства Білорусі та закуповувала сировину в росії, сплачуючи в обидві країни податки.

Про це повідомила Служба безпеки України 15 червня. 

Арешт активів білоруської паливної компанії ініціювали через причетність до фінансування агресії росії. Компанія спеціалізується на гуртовій торгівлі різними видами палива, експортувавши за останній рік до України товарів на майже 20 млрд грн.

Серед арештованих активів компанії – корпоративні права та банківські рахунки загальною вартістю майже 20 млн грн. Всі арештовані активи передали до управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). 

СБУ оприлюднила фото заправок, які за дизайном можна ідентифікувати як частину мережі «ТатНефть».  Її автозаправні станції працюють у Полтаві, Решетилівці, Карлівці, Козельщині, Кобеляках та інших населених пунктах області.

Викриття та документування злочинної діяльності виконали працівники СБУ в межах кримінального провадження. Зокрема правоохоронці розслідують порушення статей щодо фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного або стану.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...