У Гадячі проводили дослідження на виявлення збудника холери

Поділитися новиною

Влітку 2022 року Україні загрожують спалахи холери через катастрофічну ситуацію в Маріуполі та інших окупованих містах. Жителі багатьох окупованих міст змушені жити в умовах антисанітарії і відсутності чистої води – ідеальних для спалахів холери. А заражені люди можуть поширити хворобу по країні. Таку інформацію поширили у всеукраїнських ЗМІ.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що в Україні холери не зафіксували. Принаймні мовиться про території, підконтрольні українській владі. Про це свідчать результати обстеження понад 440 хворих на кишкові інфекції, які проводили від початку червня. У жодному випадку збудника холери не виявили.

Із запитанням чи проводились на Гадяччині дослідження на предмет виявлення збудника холери ми звернулись до Гадяцького ВП ДУ «Полтавський ОЦ КПХ МОЗ».

В.о. завідувача установи Сергій Бабак повідомив, що із 6 по 12 червня 2022р відібрано та лабораторно досліджено 4 проби води відкритих водойм (р. Псел – 2 проби, р. Грунь – 2 проби).

Місце відбору проб води(населений пункт)Всього досліджено проб водиІндекс ЛКП фактичноІндекс ЛКП згідно сан.норм (ДСП)до 5000 
р. Псел м.Гадяч (пляж)  29405000
р Грунь м. Гадяч211005000

Згідно «Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення» затверджених наказом МОЗ України №721 від 02.05.2022р. відхилень по санітарно-хімічних і мікробіологічних показниках не виявлено.

Патогенних мікроорганізмів в тому числі збудників холери у воді відкритих водойм не виявлено,  (дослідження на холеру проводяться 2 рази на місяць).

Згідно рекомендацій МОЗ України на холеру в медзакладах району в червні обстежено 2 пацієнта з тяжким перебігом на ГКІ, збудників холери не виявлено.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...