У Веприку після обприскування полів у домогосподарствах загинула городина

Поділитися новиною

Після обприскування полів, які належать ТОВ «АГРО-КРАЙ», у багатьох прилеглих домогосподарствах пов’яла або загинула городина. Представники органів місцевого самоврядування та місцеві жителі зустрілися з представниками агропідприємства. Детальніше, далі в матеріалі.

У ніч на 2 червня, ТОВ «АГРО-КРАЙ» використовувало для обробітку полів одну з найсучасніших технологій – обприскування безпілотними дронами. Саме це і стало причиною потрапляння хімікатів на людські городи та клумби. Вночі, жителі чули і бачили як над полями літали дрони-розпилювачі. Після цього всі рослини пожовтіли і зів’янули. Люди також почали скаржитись на погіршення самопочуття: підвищену температуру, головний біль та нудоту. Окрім цього, власники пасік почали знаходити мертвих бджіл. Нагадаємо, що в минулому році у Веприку загинуло 25 бджолосімей після обробітку полів гербіцидами. Причетним до цього вепричани вважали те ж саме ТОВ «АГРО-КРАЙ».

«Товариство визнало свою провину, але поки що, в усній формі. Буде створена комісія, яка після обходу кожного домогосподарства складе акти обстеження. Після того, як буде зібраний відповідний доказовий матеріал, Сільська рада допоможе написати заяви на відшкодування збитків. І лише законними методами буде намагатись вирішити проблему». Окрім цього, староста повідомив, що про обробіток полів гербіцидами не було попереджено завчасно, тобто за 2 дні, як того вимагає законодавство.

– повідомляє Староста Веприка, Сергій Федусенко.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...