Купатись можна, але без плавзасобів – на Полтавщині стартував купальний сезон

Поділитися новиною

Відучора, 4 червня, на Полтавщині офіційно почався купальний сезон. Проте військовий стан вносить корективи у відпочинок на воді. Купатись – можна, але жодних плавзасобів, пише Коло.

До кінця військового стану на Полтавщині діє заборона використання усіх плавзасобів, окрім тренування спортсменів у чітко визначених територіях юнацько-спортивних шкіл або клубів, які визначені Радою оборони області.

Чому? Бо дуже багато об’єктів водних споруд заміновано і проходження через них може викликати детонацію і вибухи. Неможливо у час війни сплавлятись по території.

На території області СБУ, правоохоронці та військові постійно ловлять ДРГ (диверсійно-розвідувальні групи), а плавзасоби можуть створювати додаткові проблеми у цьому, – пояснив Дмитро Лунін, очільник обласної військової адміністрації.

Тобто якщо у вас є надувний човен і ви вирішите на ньому справитись річкою, то ризикуєте отримати штраф і конфіскацію плавзасобу. Хоч катамаран, хоч байдарка, хоч каное, і навіть надувний матрац – це буде порушенням рішення ради оборони області.

“БМ”

Фото із архіву.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...