Мобілізація виконана на 100%: у ЗСУ розповіли, від чого залежатиме рішення про продовження

Поділитися новиною

Через те, що на початку лютого сили оборони України були повністю укомплектовані, мобілізація наразі проводиться з меншими темпами. Подальше її продовження залежатиме лише від оперативної ситуації.

Відповідну заяву зробив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач під час брифінгу, який відбувся у понеділок, 2 травня.

Понад два місяці проводиться загальна мобілізація на території нашої держави, всі показники виконані на 100%. Наразі призов до війська проводиться з меншими темпами, бо на початку лютого було повністю укомплектовано сили оборони. Зараз проходить лише доукомплектування

– сказав він.

“Мобілізація була оголошена на три місяці, її продовження залежатиме лише від оперативної обстановки на бойових порядках. Це стосується як офіцерів, так і солдатів”

, – продовжив військовий.

Мобілізація не є добровільною

“Термін “мобілізація” не передбачає добровільний порядок прибуття на службу . Твердження громадян, що вони отримали “примусово” повістки не коректне. Оскільки процедура повідомлення про те, що особа має з’явитися у центр комплектування, може бути вручена в будь-якому місці”.

– наголосив Роман Горбач.

За його словами, якщо військовозобов’язаний отримав повістку та незаконним способом виїхав за кордон, це означає, що він ухиляється від свого обов’язку, а це кримінальна відповідальність.

Мобілізовані – мотивовані люди

“Мобілізовані – високо мотивовані люди, навіть якщо порівнювати з 2014 роком. Так, є особи, які ухиляються від цього обов’язку. Але більшість мобілізованих усвідомлюють свою відповідальність перед державою і всю небезпеку, яка над нею нависла”.

– підсумував полковник.

Мобілізація для відбудови країни

  • Більшість українців підтримують можливу мобілізацію чоловіків певних професій для відбудови держави замість служби в армії. Мовиться про людей віком від 18 до 60 років.
  • Про це свідчать результати опитування, проведеного соцгрупою “Рейтинг” 26 квітня 2022 року.
  • Згідно з даними, 70% опитуваних осіб виступають “за” відповідну ініціативу та лише 6% – “проти”.
LIVE OFFLINE
track image
Loading...