російські ЗМІ повідомили, чому їх збройні сили звернули особливу увагу на Кременчук

Поділитися новиною

Збройні сили росії знищили об’єкти нафтопереробного заводу у Кременчуці.

Про це сьогодні повідомляють ледь не всі електроні всеросійські ЗМІ із посиланням на міноборони країни.

“Високоточною зброєю великої дальності на північній околиці міста Кременчук знищено об’єкти виробництва палива нафтопереробного заводу, а також сховища з нафтопродуктами для забезпечення військової техніки угруповання українських військ”, – цитують ЗМІ офіційного представника Міноборони рф генерал-майор Ігоря Конашенкова.

Але крім офіційних повідомлень “Кременчуцька газета” знайшла і ряд статей, в яких міститься роз’яснення, чому саме ворог випустив на Кременчук ракети.

Місто Кременчук з чисельністю населення агломерації близько 400 тисяч людей київський режим вирішив перетворити на перевалочний пункт для переправки західних озброєнь та боєприпасів, а також ПММ на Донбас. У зв’язку з цим Збройними силами Росії на Кременчук звернуто особливу увагу у форматі демілітаризації*.

Повідомляється, що один з об’єктів Кременчука було знищено після переправки туди іноземних озброєнь. Для цього було застосовано ракетне озброєння, яке завдало серйозної шкоди українській військовій інфраструктурі.

Для знищення військового об’єкта у Полтавській області було використано крилаті ракети «Калібр»,- пише видання “Топвар.ру”

Що це за об’єкт російські ЗМІ не повідомляють. Але зазначають, що знищення військового об’єкта в Кременчуці після постачання туди зброї з країн Заходу було здійснено після підтвердження такого постачання розвідкою рф.

Невже вони вважають, що НПЗ стало військовим об’єктом і обклалося озброєнням, аби привернути до себе увагу і потім стати метою для ворога?

Або ТЕЦ стала військовим об’єктом?

Звичайно відповідей на це питання у ЗМІ рф не існує.

Далі вони зазначають, що Кременчук – один із найбільших індустріальних центрів України, промисловість у якому кувалася за радянських часів.

У 2021 році внесок економіки Кременчука у ВВП України становив близько 6%.

*Демілітаризація може означати скорочення державних збройних сил. Демілітаризація в цьому сенсі зазвичай є результатом мирного договору, який завершує війну чи великий конфлікт.


LIVE OFFLINE
track image
Loading...