Запитують дорогу та залишають підозрілі предмети: як гадячанам правильно виявляти диверсантів

Поділитися новиною

З початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України вже зареєстровано 1 271 злочин проти національної безпеки.

З них 922 – посягання на територіальну цілісність та недоторканість кордонів України, 244 – за державну зраду, 48 – за диверсійні злочини та 57 – за інші. 

У Міністерстві внутрішніх справ повідомляють, що переважна більшість затриманих диверсантів є громадянами України. 

“Дехто із затриманих приїхав з тимчасово окупованих територій або з інших країн. У когось — лише посвідка на проживання. Дехто, начебто, постійно перебував в Україні, але вряди-годи перетинав кордон із росією, де й був завербований, а згодом повернувся виконувати завдання своїх хазяїв”, – повідомив Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Як правильно виявляти диверсантів та їх групи можна переглянути в інфографіці.

“Прошу громадян звертати увагу на нетипову поведінку людей на вулицях та з вашого оточення. Спостерігайте за незнайомими людьми, які мають зброю, але не є бійцями ЗСУ чи тероборони. Особливо, якщо вони перебувають у районах довкола військових об’єктів та аеропортів. Будьте пильними, якщо помітили підозрілі предмети (рюкзаки, сумки, гаджети, продукти харчування тощо) та транспортні засоби, які тривалий час залишені без нагляду, або нещодавно з’явились у звичних місцях і викликають підозру”, – заявив Монастирський. 

У разі виявлення підозрілих осіб варто телефонувати на 102 або за номерами, що вказані на сторінці Нацполіції України, або звертатись у територіальні підрозділи поліції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...