Не дивлячись на віддалені звуки вибухів, у Сергіївській громаді закликають розпочати роботи із благоустрою

Поділитися новиною

Доба з 18 на 19 березня в Сергіївській громаді минула спокійно повідомили на сторінці громади у соцмережі

“Було чутно віддалені вибухи з напрямку Тростянця та напрямку Прилук. За розповідями біженців збройні сили України завдають потужних ударів по силах рашистів біля Тростянця. В усіх селах цього регіону сили ворога відсутні. Вчора з’явилися свідчення що противник почав виїжджати з самого Тростянця.
Жителі Сергіївської громади продовжували допомагати збройним силам України, теробороні, вимушеним переселенцям. Продовольчі магазини заповнені продуктами харчування. Працюємо над отриманням гуманітарної допомоги (памперси, дитяче харчування) для сімей переселенців де є маленькі діти. Також найближчим часом вирішимо проблему завозу товарів для всіх маленьких жителів громади.
З понеділка розпочинають роботу реєстри, тому вимушеним переселенцям можна зявлятися до ЦНАПу реєструватися, працівники будуть формувати справи відправляти їх до відділів соціального захисту для отримання довідок про вимушено переміщених осіб, що в свою чергу дозволить надавати грошову допомогу.
Звертаюся до жителів громади з проханням потурбуватися про благоустрій не тільки власного дворища, але і прилеглої території. Війна не привід для безладу та бруду.
В Сергіївській школі працює гуманітарний центр який збирає та надає гуманітарну допомогу, працюють волонтери організовуючи плетіння маскувальних сіток. В школі організовано курси надання первиної медичної допомоги.
Прийшла весна час розпочинати весняно-польові роботи. На мою думку, в цьому році, роль індивідуальних, присадибних господарств матиме велику роль в економіці країни. Багато великих виробників овочів, фруктів не зможуть розпочати роботи тому вирощення продукції на власних присадибних ділянках є сьогодні важливим не тільки для власної продовольчої безпеки, але і для економіки країни в цілому. Тому готуємось до праці, залучаємо біженців, ділимось посівним матеріалом, знаннями, досвідом.
Перемога буде за нами.
Слава Україні!” – йдеться у повідомленні.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...