За добу на Полтавщині збили мінімум три ворожі ракети

Поділитися новиною

За шістнадцять днів війни протиповітряна оборона української армії збила в небі над Полтавщиною щонайменше чотири ракети ворога, пише Полтавщина.

Сигнали повітряної тривоги, які мешканці Полтавської області чують чи не щодня, не є навчальними, вони сигналізують про реальну небезпеку. Так, над територією Полтавщини періодично пролітають ворожі ракети російської армії.

25 лютого сили українського ППО збили у небі над Миргородом ворожу ракету. Про це повідомив голова Миргородської військової адміністрації Віктор Іваненко.

10 березня Збройні сили України знешкодили дві ракети, які пролітали над Кременчуцьким районом. Про це повідомив голова Кременчуцької військової адміністрації Олег Лєднік.

Сьогодні голова Полтавської громади Олександр Мамай повідомив, що під час попередньої повітряної тривоги над Полтавським районом збили ще одну ракету. Судячи з оприлюднених фотографій, скоріше за все, мова йде авіаційну ракету Р-27 «повітря-повітря».

Наявність збитих ракет прямо говорить про те, що не можна нехтувати заходами безпеки й у випадку повітряної тривоги потрібно негайно йти в укриття.

Чому час повітряної тривоги є різним? 

Як пояснюють у ЗСУ, якщо ракету запускають із землі, то сирена спрацьовує по шляху її слідування. Коли ракета знешкоджена, то йде відбій повітряної тривоги. Якщо злітає літак, то тривога триває поки він не сяде або впаде, бо в залежності від типу літака, таких ракет може бути до шести штук.

Також військові наполегливо просять громадян не вказувати точного місця і населені пункти в яких збито ворожі літальні апарати.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...