Восьмий день вторгнення: Полтавщина тримає оборону на кордонах

Поділитися новиною

Станом на ранок, 3 березня, ситуація щодо вторгнення російських військ на територію України, на Полтавщині спокійна.

Область тримає оборону і допомагає біженцям а також тим, хто лишився у зонах активніших бойових дій. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

— Йде восьмий день вторгнення та війни з Російською Федерацією на території держави. Ситуація в області спокійна та контрольована. Збройні сили України та правоохоронці забезпечують мир та порядок. На сьогодні, і надалі продовжується робота щодо оборони області та міста Полтава і всіх інших міст Полтавщини. Крім цього, на півночі, сьогодні вночі була атакована Збройними Силами України ворожа колона російської техніки на півночі області. Втрати ворога уточнюються, — розповів начальник ОВА.

Пізніше він уточнив, що мова йде про російську колону, яка проходила через село Московський Бобрик — на межі Сумської та Полтавської областей.

Напередодні ворожа ДРГ розчистила їй прохід, взявши у заручники селян — жінок і дітей, а чоловіків змусила відновити проїзд через міст. Перед цим російські військові вбили водія шкільного автобуса — аби забрати транспортний засіб. Та ці дії лише допомогли відшукати колону й знищити її.

— Що стосується гуманітарної допомоги, створений штаб при військовій адміністрації, займаємося створенням продрезерву області та міста. Крім цього, надаємо гуманітарну допомогу Харківщині та Сумщині: формуємо ешелони продуктів харчування, води, одягу, засобів гігієни, — додав Дмитро Лунін.

За його словами, відповідальні органи та волонтери продовжують укріплювати оборону регіону.

БМ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...