На Полтавщині органи місцевого самоврядування мають виділити кошти на тероборону – Лунін

Поділитися новиною

Полтавська обласна рада та місцеві ради в області мають скликати засідання та виділити кошти на територіальну оборону.

Засідання мають провести 15 лютого й про це проситимуть кожного голову громади персонально.

Про це повідомив т.в.о голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін 14 лютого під час апаратної наради:

«Минулого тижня з командиром бригади територіальної оборони Полтавської області відвідав місця дислокації батальйонів у містах. Перед депутатами облради ініціюватимемо виділення коштів на ремонти і закупівлі обладнання. Прошу долучитися не тільки міста дислокації, а всі громади Полтавщини. Завтра всі громади мають провести позачергові сесії та виділити гроші».

14 лютого обласна влада та керівники районних державних адміністрацій мають роз’яснити якої саме допомоги потребує тероборона.

На тлі зростання напруги на кордонах України та загрози російського вторгнення, в областях відпрацьовують різні сценарії, проводять спеціальні навчання та готують план дій на випадок ускладнення воєнно-політичної обстановки.

На Полтавщині працює на бойовому чергуванні система оповіщення. Підприємства, які виконуватимуть важливі завдання забезпечені спорудами цивільного захисту. Нині 767 захисних споруд обмежено готові до використання й виконали понад тисячу перевірок таких споруд в області. Спеціальні служби забезпечують необхідним з матеріального резерву.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...