На Миргородщині матір покинула напризволяще 5-річну дитину: дівчинку госпіталізували

Поділитися новиною

На Полтавщині мати залишила хвору 5-річну доньку в неопалюваному будинку та поїхала до столиці: долею дитини нині опікуються медики, офіцер громади та соцслужби.

Повідомила поліція Полтавщини.

Залишену без батьківського догляду дівчинку в одному із сіл Білоцерківської територіальної громади Миргородського району виявив поліцейський офіцер громади разом із представниками органу місцевого самоврядування та фахівцями служби у справах дітей. Сусіди жінку бачили востаннє дві доби тому, коли допомагали їй привезти та наколоти дрова для опалення хати.

За попередньою інформацією, жінка ймовірно гостює у знайомих у Києві.

«41-річна матір з дитиною переїхали до нашої громади з Лубенського району не так давно. Вона отримала будинок у безоплатне користування від місцевих жителів, а також соціальну підтримку від громади. Кілька діб тому їй виділили дрова для пічного опалення.

7 лютого, ми комісійно хотіли пересвідчитися, що у маленької родини є все необхідне для зимування та належні умови для виховання малолітньої дитини. Але двері комісії не відчинили. А у вікні будинку ми побачили змарнілу п’ятирічну дівчинку. Поспілкувалися з дитиною та сусідами й зрозуміли, що жінка не з’являлася вдома вже кілька діб», – розповів Поліцейський офіцер Білоцерківської тергромади Євгеній Фененко.

Правоохоронець зауважив, що крім факту залишення дитини у холодній хаті без догляду, фахівці виявили у неї ще й гостру респіраторну вірусну інфекцію. Дівчинку доставили на лікування до Великобагачанської лікарні. Нині вона під наглядом педіатрів.

Наразі поліцейський працює над встановленням місця перебування матері для ухвалення відповідних правових рішень разом з іншими компетентними суб’єктами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...