Нове обладнання та навчання медиків: у Гадяцькій лікарні запровадять сучасні стандарти екстреної медичної допомоги

Поділитися новиною

МОЗ визначило 58 лікарень з різних регіонів, які стануть основою системи екстреної медичної допомоги на ранньому госпітальному етапі в рамках спільного зі Світовим банком проєкту. На Полтавщині це перша міська лікарня Полтави та Гадяцька лікарня.

Джерело Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей

Сучасне медичне обладнання та висока компетентність медичного персоналу відповідно до світових стандартів посилять спроможність закладів охорони здоров’я лікувати людей і рятувати життя.

Проєктом передбачене придбання діагностичного та лікувального обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та інсультних відділень 58-ми лікарень з усіх регіонів України, а також навчання персоналу стандарів надання медичної допомоги з використанням сучасного обладнання.

Для керівників медзакладів-учасників будуть проводитись тренінги щодо ефективності та управління якістю в лікарнях, впровадження переглянутого шляху пацієнта за стандартними операційними процедурам. Також заплановані навчання для медичного персоналу відділень екстреної медичної допомоги, інсультних відділень, відділень амбулаторної хірургії та хірургії одного дня.

“Залучені до проєкту заклади охорони здоров’я були обрані за чіткими критеріями з-поміж 215-ти лікарень, які рішенням Уряду України визначені як опорні та в яких проведені реконструкції приміщень відділень екстреної медичної допомоги в рамках президентської програми «Велике будівництво». Загалом анкети для участі у проєкті подавали 187 лікарень”,

– йдеться у повідомленні.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...