Пропонують роботу за кордоном: в Україні шахраї вигадали ще одну схему обману

Поділитися новиною

У Тернополі шахраї виманили у 52-річного чоловіка 9 500 грн. Вони обіцяли йому роботу за кордоном, проте після того, як чоловік віддав їм гроші, зникли.

Потерпілий розповів, що він планував виїхати на роботу за кордон. Він познайомився із чоловіком, який пообіцяв йому допомогти оформити документи. За це він просив 9 500 грн передоплати. Після того, як тернополянин віддав чоловіку гроші, він зник.

У поліції відкрили провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. У поліції наголосили, що в таких випадках ніколи не потрібно погоджуватись на передоплату та перевірити інформацію про потенційного роботодавця.

“Шукайте відомості про підприємство, куди вас обіцяють працевлаштувати, дізнайтеся, чи є там вакансії. Попросіть у посередника контакти тих осіб, яким він вже допоміг виїхати на роботу за кордон. Поцікавитися, яку візу посередник готовий оформити. Якщо вам пропонують туристичну, культурну чи будь-які інші – відмовляйтеся. Погоджуйтеся лише на робочу”, – наголосили в поліції.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...