За 2021 на Полтавщині вилучено 223 тонни незаконного пального

Поділитися новиною

В області перевіряють автозаправні станції на законність

Про це повідомляє Полтавська ОДА

Як повідомив заступник начальника управління – начальник 3-го відділу (протидії організованим злочинним групам в органах державної влади) Управління стратегічних розслідувань у Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань НПУ Ігор Конончук, станом на 14 січня цього року перевірено наявність дозвільних документів на 216 автозаправних станціях. Виявлено 16 АЗС, які працювали з порушеннями. Стосовно 11 осіб складено 16 протоколів про адмінпорушення та вилучено з обігу близько 150 т пального на загальну суму близько 3,9 млн грн до прийняття рішення судом.

За 2021 рік органами досудового розслідування здійснено 6 кримінальних проваджень, пов’язаних із незаконним обігом пального, із них 2 справи передали до суду, за іншими тривають слідчі дії. Окрім цього за рік фахівці вилучили 233 т пального на загальну суму майже 6 млн грн.

«Побудова ефективної системи протидії нелегальному обігу та торгівлі нафтопродуктами на території області у лишається пріоритетним завданням на 2022 рік, – підсумував Максим Калінін, – при Кабінеті Міністрів України створена та діє міжвідомча комісія з протидії незаконному обігу паливно-мастильних матеріалів, яка вимагає дієвих заходів боротьби у цьому напрямі від регіонів. Необхідно виконати доручення з оцінки дієвості вжитих заходів та відповідно відкоригувати наші спільні дії»

– зауважив Максим Калінін.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...