У 2022 році можуть запровадити картки на їжу: що це таке та кому даватимуть

Поділитися новиною

В Україні у 2022 році можуть з’явитись продуктові картки на їжу. Відповідну інформацію озвучив радник президента з економічних питань Олег Устенко.

Запровадження продуктових карток зумовлена значним подорожчанням харчів через рекордне подорожчання газу.

Устенко вважає, що в українських умовах зниження чи скасування ПДВ на харчі, навіть тимчасове, потягне додаткові витрати з державного бюджету на адміністрування податків та зашкодить конкуренції між виробниками та реалізаторами харчів.

“У наших умовах це додатковий ризик для економіки”, – вважає він.

А от більш прийнятним варіантом, каже економіст, могла б бути цільова фінансова підтримка – за аналогією із програмою “єПідтримка”, доступної тим, хто встановив на смартфоні урядовий додаток “Дія”.

Радник президента України допустив введення продуктових карток в Україні за аналогією зі США, де такі видають бідним громадянам.

“В Офісі президента позиція більше ніж чітка: передусім мають отримати підтримку найбільш вразливі та незахищені верстви населення. Як? Варіанти розглядатимуться. Це можуть бути і додаткові виплати для компенсації зростання цін, і запровадження food stamps у системі “Дія” – так званих “продуктових чеків”, як це практикується в США”, – заявив Олег Устенко, наголосивши, що “це антикризові заходи, які можуть упроваджуватися в разі необхідності”.

У Мережі на таку ініціативу вже відереагували з гумором.

© Фото з соціальних мереж
LIVE OFFLINE
track image
Loading...